Trener Čelika nakon pobjede

Beganović: Drago mi je zbog pobjede i rušenja tradicije

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju rezultatom 1:0 savladali Vitez u okviru 1/16 finala Kupa.

Zeničani su do pobjede došli u 86.minuti, kada je gostujući stoper Sanel Alić u kaznenom prostoru srušio domaćeg napadača Mahira Karića. Siguran izvođač najstrožije kazne bio je veznjak Anel Dedić.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i trener crno-crveni Elvedin Beganović.

"Složio bi se sa kolegom da smo mi danas dominirali tokom čitave utakmice, imali smo posjed lopte i nadmoć na terenu, te više prilika. Međutim bila je to i zamka za našu ekipu, Vitez je imao nekoliko sjajnih kontranapada i umalo nas nisu kaznili u drugom poluvremenu, Vidović je izašao sam pred Adilovića, ali je naš golman sjajno odbranio", kaže Beganović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Drago mu je zbog rušenja tradicije protiv gostujuće ekipe.

"Na kraju zasluženo smo pobijedili, jeste da je bilo iz penala, ali on je opravdano dosuđen i Vitez nije imao puno vremena za povratak u utakmicu, budući da smo gol postigli nekoliko minuta prije kraja utakmice. Drago mi je što smo konačno srušili i tu negativnu tradiciju, kada je u pitanju Vitez, od kako se igra Premijer liga nismo savladali goste, ali evo danas u okviru Kupa smo to uspjeli i zadovoljni smo što smo to i ostvarili", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.