Trener Zeničana nakon poraza

Beganović: Golovi iz prekida su nam noćna mora

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika upisali su novi poraz u Premijer ligi, a večeras je u Zenici s laganih 3:0 slavio Željezničar. 

Zeničani su u derbi ušli bez pet standardnih igrača, još im se na zagrijavanju povrijedio Salčinović, tako da osim poraza nisu mogli ništa napraviti protiv ekipe s Grbavice.

Strateg crno-crveni Elvedin Beganović nakon poraza nije ništa mogao nego čestitati gostima na boljoj igri i zasluženoj pobjedi.

"Čestitam Željezničaru na zasluženoj pobjedi i u najavi utakmice sam kazao da su oni favoriti. Držali smo se dobro do tog penala i prvog gola, poslije smo se raspali, igrači su mnogo griješili i to su gosti znalački iskoristili. Ne želim kukati, ali bez četiri standardna igrača, plus nam se na zagrijavanju povrijedio Salčinović ova ekipa ne može mnogo toga, posebno protiv jakog protivnika. Do zimske pauze svaki bod će nam biti bitan u borbi za opstanak, jer ovoj ekipi su potrebna pojačanja ako mislimo opstati u ligi", ističe Beganović.

U posljednje dvije utakmice, odbrana Čelika je primila sedam golova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"U posljednje dvije utakmice od sedam golova, mi smo šest primili iz prekida, danas isto tako penal, pa slobodnjak, ne možemo to nikako spriječiti. Radili smo na tome čitavo vrijeme i onda sve isto opet na terenu, ne mogu da vjerujem da nam se to dešava. Pokušat ćemo raditi na tome i naredne sedmice, do Borca nadam se da će nam se vratiti povrijeđeni igrači, prema naprijed smo danas bili nemoćni. Ne znam šta će biti s Kouadiom, ja dobijam informacije da će doći, ali još ga nema, ne znam šta će biti s njim. Mahmutović je danas stisnuo zube, igrao je povrijeđen, ali ne može igrati maksimalno jako i vidjelo se to kada ušprinta. Bez Šišića, Salčinovića, Kouadia, ova ekipa prema naprijed je nemoćna, to nas prati od početka prvenstva i nadam se da ćemo protiv Borca biti bolji", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi