Beganović i Kojić složni: Uz maksimalan pristup do tri boda

Čelik uoči Borca

Beganović i Kojić složni: Uz maksimalan pristup do tri boda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru prve utakmice 19. kola na Bilinom polju dočekati ekipu Borca iz Banja Luke. 

Duel starih rivala čije su utakmice uvijek bile zanimljive sutra će pokušati nastaviti sa dobrim igrama koje prikazuju u posljednje vrijeme.

Zeničani žele prvu domaću pobjedu u proljetnom dijelu prvenstva, dok će Borac predvođen novim trenerom Vladom Jagodićem pokušati nastaviti sa sjajnim partijama na gostovanjima ove sezone.

Uoči sutrašnjeg duela u prostorijama kluba s Bilinog polja održana je i press konferencija, na kojoj su se prisutnima obratili trener Elvedin Beganović i defanzivac Jovo Kojić.

Trener Zeničana optimističan je pred sutrašnji duel.

"Maksimalno respektujemo ekipu Borca, koja u Zenicu dolazi sa novim trenerom koji je trenirao i Čelik, te sigurno dobro poznaje našu ekipu. Mi smo goste skautirali, gledali smo ih dva puta i mogu kazati da imaju odličnu ekipu, sjajni su u defanzivi, a izuzetno su opasni u kontrama preko Stokića i Subića. Mi sutra želimo tri boda i prekid niza nepobjedivosti Borca, kojeg nismo porazili devet godina. Želimo prekinuti tu negativnu tradiciju i nastaviti sa pozitivnim nizom u prvenstvu. Ako igrači budu maksimalno angažovani na terenu sigurno je da ćemo ostvariti pozitivan rezultat. Kada je u pitanju igrački kadar, Semir Bajraktarević ima tri žuta kartona, a povrijeđen je i Anel Dedić, čiji nastup je pod znakom pitanja. Vjerovatno ćemo na poziciju zadnjeg veznog vratiti Alena Dedića ili Nikolu Simića", kazao je Beganović.

Defanzivac crno-crvenih Jovo Kojić igra sjajnu sezonu, a pored odličnih igara u odbrani, ovaj korpulentni stoper sjajan je u prekidima. Sutra će ponovo nastupiti na poziciji desnog bočnog, budući da ekipa ima deficit kada je u pitanju pozicija uz desnu aut liniju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Stvarno mi nije problem koju ćeu poziciju igrati, stoper sam po vokaciji, ali sam igrao i na poziciji desnog bočnog. Nije važno ni hoću li ja sutra postići pogodak, nego je bitan rezultat i uspjeh ekipe. Dobro poznajemo Borac, to je odlična ekipa koja sigurno sutra dolazi da ostvari dobar rezultat. Nama je ova pauza u prvenstvu dobro došla i maksimalno smo spremni, te koncentrisani az sutrašnji duel. Nadam se da uz maksimum svakog igrača počev od mene sutra možemo osvojiti tri boda", kazao je 27-godišnji Kojić.

Vjerovatni sastav Čelika:Adilović, Kojić, Jusić, Gojković, Bureković, An.Dedić(Pezer), Al.Dedić, Simić, Popović, Karić i Selimović

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.