Beganović i Musemić složni: Remi je najrealniji rezultat

Izjave trenera nakon utakmice u Zenici

Beganović i Musemić složni: Remi je najrealniji rezultat

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika i Slobode odigrali su danas jednu dobru utakmicu na Bilinom polju pred oko 800 gledatelja, od čega je 300 bilo gostujućih navijača. Domaćini su ponovo ostali bez podrške svojih navijača, koji se neće vračati na tribinu dok se stvari u klubu ne promijene na bolje.

Na današnjoj utakmici gledatelji su mogli vidjeti lijepe golove, velike pogreške igrača, sjajne poteza, ali i velike promašaje. Nakon utakmice koja je završena podjelom bodova (2:2), treneri ekipa Čelika i Slobode bili su složni kada je u pitanju konačan rezultat.

"Mislim da je danas bila jedna dobra utakmica za naše okvire, na kraju i rezultat je realan kada se cijela utakmica i šanse sa obje strane uzmu u obzir. Bilo je danas puno preokreta, imali smo sve uslove za igru, možda smo čak i mogli do pobjede, ali smo zadovoljni bodom. Ova današnja utakmica nam je svakako veliki podstrek za naredne susrete jer nama je cilj naravno opstanak u Premijer ligi", kazao je na press konferenciji trener Slobode Husref Musemić.

U odsustvu Borisa Pavića, danas je ekipu ponovo vodio Elvedin Beganović, koji je bio zadovoljan rezultatom na kraju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ekipa koja gubi bodove na svome terenu a bori se za opstanak svakako da treba da se zabrine, nismo zadovoljni bodom, ali kako se danas utakmica odvijala rezultat je realan i zadovoljan sam povratkom igrača, nakon što su dva puta bili u rezultatskom deficitu. Veliki pritisak je na igračima, treba ih razumjeti, ali onakve kardinalne greške se ne smiju ponavljati. Dobili smo i veliki broj žutih kartona, tako da ćemo u narednoj utakmici biti sigurno oslabljeni. Sloboda nas je danas iznenadila na početku utakmice što nismo očekivali, a mnogo glavobolje nam je zadavao Zajko Zeba, posebno u prvom poluvremenu. Nadam se u sljedećoj utakmici puno boljoj igri sa dosta manje grešaka u defanzivi i boljom efikasnošću navalnih igrača", kazao je Beganović.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.