Beganović: Idemo na pobjedu

Zeničani u komšijskom derbiju protiv Viteza

Beganović: Idemo na pobjedu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra u komšijskom derbiju gostuju ekipi Viteza na otvaranju proljetnog dijela prvenstva. U prostorijama kluba s Bilinog polja danas je održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnima obratili predsjednik kluba Senad Sarajlić, trener Elvedin Beganović, te pojačanja koja su ove zime došla u klub.

Prvi čovjek crno-crvenih govorio je o aktivnostima u klubu u posljednje vrijeme, te očekivanjima od nastavka sezone.

"Zadnja dva mjeseca sigurno smo napravili neke pozitivne stvari u klubu, ono što je bitno vratili smo dosta naših igrača i to me posebno raduje. Malo smo razočarani zbog toga što Šef stručnog štaba Boris Pavić još nije dobio radnu dozvolu, ona je u proceduri i on sutra neće sjediti na klupi u Vitezu. Ne želimo ništa rizikovati zbog kazne, ali moram istaći da je terenski ured za strance u Zenici pomalo nakaradan i izuzetno težak za saradnju, mi se nadamo da ćemo ubrzo završiti radnu i boravišnu dozvolu kako bi Pavić sjedio na klupi našeg tima", istakao je Sarajlić.

O ciljevima u drugom dijelu sezone, plan je da se napravi pomak na tabeli.

"Naravno nakon dolaska devet pojačanja, cilj nam je da Čelik pored toga što će popraviti rezultat i da igra dobro. Moramo popraviti rezultat i ne smijemo dopustiti da budemo u zoni opstanka. Ekipa je imala dobre uslove na pripremama, vrijeme je išlo na ruku stručnom štabu i igračima, tako da sam uvjeren da će na proljeće Čelik biti mnogo bolji nego što je bio jesenas", kazao je Sarajlić.

Zbog nedobivanja radne dozvole umjesto Borisa Pavića, sutra će na klupi Zeničana u Vitezu sjediti Elvedin Beganović njegov prvi pomoćnik, koji je govorio o sutrašnjoj utakmici i radu na pripremama u proteklom periodu.

"Dosta toga smo dobrog uradili u pripremnom periodu, sedam utakmica smo odigrali i nismo nijednom poraženi. Sigurno da smo dovoljno motivisani i spremni pred početak nastavka sezone. Čelik u utakmicama protiv Viteza nema nijednu pobjedu, ali nema ni poraza, igrali smo tri puta bez pobjednika, nadam se da ćemo sutra konačno slaviti. Kada je u pitanju igrački kadar, Emir Jusić ima jaku upalu grla i on vjerovatno neće nastupiti, njegove alternative su Renato Gojković i Zlatko Kazazić, a nakon današnjeg treninga odlučit ćemo se ko će zamjeniti Jusića. Ostali igrači su spremni i jedva čekaju da sutrašnja utakmica krene", kazao je Beganović

Brzonogi Asim Zec ove zime je pojačao Čelik i nada se dobrom proljeću.

"Došao sam u veliki klub, pripremni period je dobro prošao i nadam se da ćemo u narednom periodu igrati dobro, postizati dobre rezultate i prvenstvo završiti u vrhu tabele. Nadam se da ću svojim igrama opravdati povjerenje ljudi koji su me doveli na Bilino polje", kazao je Zec.

Mahir Karić sutra će biti jedna od najvećih prijetnji za gol Viteza, a ovaj krilni napadač nada se najboljem u sutrašnjoj utakmici.

"Veliko zadovoljstvo mi je što sam se nakon nekoliko godina ponovo vratio u svoj klub, atmosfera je odlična i sve zavisi od nas u narednom periodu. Na nama je igračima da damo svoj maksimum i da sutra pokušamo pobjediti. Neće nam biti lako, ali spremni smo na sve u sutrašnjoj utakmici", kazao je Karić.

Veznjak Haris Hećo jesenas je nosio dres Viteza, a ove zime se ponovo vratio u matični klub.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sretan sam što sam se vratio, sada treba opravdati i povjerenje, mi smo sutra favoriti i nadamo se pobjedi. Respektujemo Vitez, ali mislim da smo u ovom trenutku bolja ekipa i nadam se da ćemo sutra uz podršku naših navijača osvojiti tri boda", kazao je 27-godišnji veznjak Čelika.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Hećo, Kojić, Gojković(Kazazić), Popović, Anel Dedić, Bajraktarević, Selimović, Karić, Simić i Alen Dedić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti