Strateg Čelika uoči gostovanja na Tušnju

Beganović: Iskoristiti greške Slobode i ostati neporaženi

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u nedjelju će u jednom od derbija 16. kola gostovati na Tušnju kod ekipe Slobode. Biće to duel starih rivala, koji su ove sezone već tri puta igrali svoje međusobne utakmice u okviru Premijer lige i Kupa naše zemlje.

Čelik se trenutno nalazi na šestoj poziciji, a nakon poraza u prošlom kolu od ekipe Mladosti, crno-crveni žele da pozitivnim rezultatom na Tušnju vrate na normalni kolosijek.

Elvedin Beganović strateg ekipe s Bilinog polja za SportSport.ba najavio je narednu utakmicu njegove ekipe, te očekivanjima do zimske pauze.

"Još jedno teško gostovanje nas očekuje, ovaj put u Tuzli protiv Slobode što će biti već četvrti put igramo protiv njih. Nadam se da možemo ostati neporaženi, iako imamo igračkih problema jer ne možemo računati na Karića i Burekovića. Nadam se da će oni koji će ih zamijeniti pružiti solidnu partiju, te da ćemo u nedjelju ostati neporaženi. Nema velikih nepoznanica između nas i Slobode, mi smo u posljednjoj utakmici u Tuzli napravili dvije greške i primili smo dva gola, od toga jedan u sudijskom vremenu. Nadam se da nećemo praviti greške, te da ćemo iskoristiti jednu od grešaka ekipe Slobode, te da ćemo uzdignute glave napustiti Tuzlu", nada se Beganović.

Mala je razlika između ekipa od šestog do 13. mjesta na tabeli.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Male su razlike između ekipa, ako kiksate dvije utakmice već ste u opasnoj zoni, isto tako sa dva dobra rezultata ste pri vrhu tabele. Nadam se da se zadržimo na ovoj poziciji, te da držimo rastojanje od ekipa ispod nas, vjerujem da ćemo i dalje pružati dobre partije, kao u dosadašnjem dijelu sezone, te da ćemo ostati na poziciji na kojoj se trenutno nalazimo", kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.