Trener Čelika nakon Rudara

Beganović: Izostanak četvorice igrača koštao nas je pobjede

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nisu uspjeli danas na Bilinom polju savladati veoma dobru ekipu Rudara i tako učvrstiti poziciju u vrhu tabele. Izostanak četvorice standardnih igrača (Jusić, Dedić, Bajraktarević, Bureković), prevelik je nedostatak za mnogo jače ekipe od Čelika što se danas pokazalo na terenu.

Zeničani su istina imali bolje šanse od gostiju iz Prijedora, ali nisu bili tako dominantni u veznome redu kao protiv Širokog Brijega. Nakon utakmice trener Čelika Elvedin Beganović nije bio zadovoljan rezultatom, iako svojim igračima nema šta zamjeriti za borbu na terenu.

"Očigledno da se vidio danas izostanak naših standardnih igrača, nismo mogli to danas nadoknaditi, iako su danas svi igrači dali svoj maksimum, željeli su pobijediti, ali nismo uspjeli završiti neke izgledne prilike. Rudar se došao nadigravati, mi smo bili bolji, ali na kraju utakmica je završila bez golova i čestitam gostima na osvojenom bodu", ističe Beganović.

Vernes Selimović je imao najbolju šansu na utakmici.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo očekivali tvrdu utakmicu, da će biti malo šansi, te da moramo imati koncentraciju u završnici, ukazala nam se ta šansa preko Selimovića koji nije uspio pogoditi, da smo postigli gol vjerovatno bi osvojili tri boda. Sve ekipe se bore za opstanak, svi daju svoj maksimum i veliki je ulog ove sezone što se vidi iz utakmice u utakmicu", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.