Trener Čelika nakon pobjede

Beganović: Kaznili smo greške Širokog Brijega

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nastavili su sa sjajnim igrama i nakon reprezentativne pauze, izabranici Borisa Pavića nakon što su ostali neporaženi u duelima protiv Sarajeva i Zrinjskog, danas su slavili protiv Širokog Brijega, koji se prije ovoga kola nalazio na trećem mjestu na tabeli.

Zeničani nemaju respekta ni prema jednoj ekipi na Bilinom polju, te su danas u odličnoj i taktički savršeno pripremljenoj utakmici savladali ekipu s Pecare. Nakon utakmice zadovoljstvo je bilo prisutno i na licu trenera Elvedina Beganovića.

"Mi smo danas pružili dosta dobru utakmicu, dobro smo je otvorili što nam je bio dodatni vjetar u leđa. Čekali smo protivnika da napravi grešku, dočekali smo i postigli taj drugi gol koji je riješio utakmicu. Široki nas je pritiskao tokom čitave utakmice, ali naša odbrana je odradila odličan posao, nismo dozvolili da nam naprave mnogo šansi i mislim da smo zasluženo osvojili tri boda", kazao je Beganović.

Čelik se odlučio danas igrati na rezultat i uspio u tome.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mi smo ekipa koja igra disciplinovano, nemamo mi igrače da igramo nešto lepršavo, momci se bore daju posljednji atom snage. Široki je imao posjed danas dominirao u polju, ali kada se gledaju prilike i šutevi onda je to druga priča. Mi smo čekali svoju priliku i greške protivnika, to smo dočekali i postigli golove. Mi smo ekipa koja želi biti među šest-sedam ekipa i moramo igrati na rezultat, a protiv Širokog Brijega koji će se boriti za sami vrh tabele morate odigrati savršenu utakmicu da biste slavili", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.