Beganović: Klub je iznad svih nas, to sam prenio i igračima

Šef stručnog štaba NK Travnik za SportSport.ba

Beganović: Klub je iznad svih nas, to sam prenio i igračima

S. Mlaćo

Dolaskom nove Uprave kluba, za šefa stručnog štaba NK Travnik imenovan je mladi, ali veoma ambiciozni Adnan Beganović.

Beganović je do sada sa velikim uspjehom radio u omladinskom pogonu Vezira, a sada je u ne baš zavidnoj situaciji odlučio "zasukati" rukave i baciti se na posao.

Za SportSport.ba je govorio o pripremama, planovima za narednu sezonu, situaciji u klubu...

"Pripreme teku po planu i programu koji smo unaprijed napravili i držimo se periodizacije trenažnog proces, te smo uvjereni smo da ćemo početak prvenstva dočekati spremni. Zalaganje i rad igrača je na visokom nivou i ovom prilikom samo mogu pohvaliti rad, red i disciplinu na treninzima. Momci rade onako kako treba", kaže mladi stručnjak na početku razgovora.

Svjestan je posla koji ga očekuje, ali se nije libio prihvatiti funkciju šefa stručnog štaba, za šta svakako zaslužuje sve pohvale.

"Uloga šefa stručnog štaba nije nimalo laka ni naivna. Travnik je klub sa tradicijom, tu sam rođen, tu sam odrastao i klub je iznad svakoga od nas i to sam jasno prenio i igračima, te se tako i ponašamo i radimo. Daćemo sve od sebe da igramo lijep i moderan nogomet, a nesumnjamo u zalaganje i borbenost igrača na terenu. Publika u Travniku će sigurno prepoznati da ovi momci igraju srcem za klub koji postoji 95 godina", jasan je naš sagovornik.

Veziri imaju dosta mladu ekipu, a u Prvoj ligi FBiH očekuje se najneizvjesnija sezona u posljednjih desetak godina.

"Slažem se da će sezona biti neizvjesna. U ovom momentu je najbitnije da stabilizujemo klub i da se što bolje spremimo, te da idemo iz utakmice u utakmicu. Bit ćemo mlada ali spremna i neugodna ekipa  za sve. Borićemo se i nadam se da će navijači da podrže ovaj prijelaz koji je uprava pokrenula, a to je moderan NK Tavnik klub svih građana grada Travnika i šire", dodaje mladi stručnjak.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Priznaje da ima sjajnu saradnju sa novim čelnicima Uprave kluba.

"Rukovodstvo kluba je jako ozbiljno i sve su to mladi ljudi koji razumiju mnoge stvari koje trebaju za normalno funkcioniranje kluba. Ne sumnjam da će u kratkom vremenskom roku napraviti velike stvari za klub i grad Travnik. Što se lično mene tiče, imam odličan odnos sa Upravom i presjednikom Alemom Lolićem. Kada smo prvi put sjeli i razgovarali, te kada mi je iznio planove za klub bio sam zainteresovan i želio sam da budem dio projekta. Drago mi je što je uprava prepoznala moj rad u omladinskoj školi NK Travnik gdje smo napravili odličnu školu nogometa sa velikim uspjesima u kratkom periodu. Tu ne želimo da stanemo, tačnije želimo da nastavimo i budemo još bolji i jači u svim segmentima", dodao je na kraju razgovora za SportSport.ba šef stručnog štaba NK Travnik Adnan Beganović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi