Beganović: Najbitnija je prva utakmica

Želi pobjedu protiv Bratstva

Beganović: Najbitnija je prva utakmica

E. Škulj

Novu sezonu Prve lige Federacije Bosne i Hercegovine fudbaleri Rudara će otvoriti domaćim susretom protiv Bratstva iz Gračanice.

U proteklom periodu zeleno-crni su pretrpjeli brojne igračke promjene. Ekipu su napustili ponajbolji igrači: Delić, Hajdarović, Aničić, Kulović, Dizdarić i kapiten Čizmić, dok je ekipa Elvedina Beganovića angažovala nekoliko sjajnih fudbalera sa ogromnim premijeligaškim isksutvom, prije svega Omera Musića, Mirzu Kovača, Ratka Dujkovića i Harisa Heću.

Po prvi put nakon 10 godina iz tabora Rudara nisu najavili direktnu borbu za Premijer ligu.

"Cilj nam je da sredimo infrastrukturu, a da zadržimo postojeći domaći igrački kadar. Uz sve to želimo vratiti i još nekoliko momaka koji igraju vani, Turudiju, Kubata, Hadžića, ali i još neke momke koji su ponikli u ovom klubu. Premijer liga nije imperativ, mada nećemo propustiti priliku da se za nju borimo ukoliko nam se ukaže prilika, ali o tome ćemo kada dođe vrijeme za to. Ona će sama po sebi doći", rekao je na press konferenciji predsjednik kluba Emir Zaimović, a potom se novinarima obratio novi kapiten Rudara Belmin Kobilica:

"Očekuje nas najzanimljivije prvenstvo u posljednjih nekoliko godina. Pripreme smo sjajno odradili i jedva čekamo susret sa Bratstvom. Nadamo se da ćemo uz veliku podršku navijača doći do pobjede već na otvaranju sezone", rekao je mladi Kobilica.

Trenera Rudara Elvedina Beganovića raduje činjenica da Uprava nije opterećena Premijer ligom i u tome vidi prednost u odnosu na prošlu sezonu kada je ogroman pritisak bio na plećima ovog stručnjaka.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Prvenstvo je tek na početku i sve je moguće. Ekipa Bratstva igra zaista dobar fudbal, ali i mi smo pokazali isto. Uz momke koje smo vratili u Kakanj i nova pojačanja sa strane vjerujem da ćemo pružati dobre partije i da će publika uživati u našim utakmicama. Idemo od utakmice do utakmice, ne želimo pričati o trećem ili četvrtom kolu. Najbitnija nam je ova prva utakmica u kojoj želimo slaviti. Nismo opterećeni Premijer ligom, što ne znači da ćemo od nje odustati, ali kao što sam rekao idemo utakmicu po utakmicu", rekao je Beganović.

U duelu sa Bratstvom Beganović neće moći računati na stopera Zukića koji kaznu od tri žuta kartona prenosi u novu sezonu. Ovaj susret je na rasporedu u subotu 5.8.2017. godine u 17 sati i 30 minuta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti