Beganović: Naša mlada ekipa je danas ostavila srce na terenu

Trener Čelika nakon pobjede

Beganović: Naša mlada ekipa je danas ostavila srce na terenu

Nogometaši Čelika su danas bez pet standardnih igrača uz veliku borbenost i maksimum svih igrača koji su danas dobili šansu, pobijedili rezultatom 1:0 Borac iz Banja Luke. Ni najveći optimisti se nisu nadali, da Zeničani mogu danas pobijediti snažnog protivnika, koji je u Zenicu doputovao s najjačom ekipom.

Nakon utakmice trener domaće ekipe je bio presretan igrom i rezultatom svoje ekipe.

"Znali smo da je Borac kvalitetna ekipa, koja u svakom trenutku zna šta želi na terenu. Složio bi se s kolegom Milinkovićem da smo mi iskoristili prvo poluvrijeme, jer smo bili zaista agresivni, blizu gostujućih igrača. Stvorili smo dvije prilike, a jedna je završila u mreži gostiju. Borac je dominirao u drugom dijelu, a mi smo u toj njihovoj dominaciji imali neke kontre i polukontre, koje nismo iskoristili jer smo mogli i ranije riješiti pitanje pobjednika. Ova današnja mladost je pokazala da se može igrati protiv najboljih ekipa uz veliku borbenost, želju i agresivnost svih nogometaša", ističe Beganović.

Bez pola tima igrači su pokazali da uz maksimum na terenu mogu igrati i s najkvalitetnijim ekipama u ligi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Ova mladost svojom željom može nadoknaditi neke stvari koje im nedostaju, da smo danas imali tri-četiri igrača koja su nam falila siguran sam da bismo bili još bolji na terenu. Bitan je odnos i pristup utakmicu, nadam se da će ovakav biti i u narednim utakmicama. Ovakav Čelik koji je danas igrao, s igračima koji se vrate u tim sigurno da može još više", završio je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi