Beganović: Od malih nogu volim Želju, idemo po pobjedu
Foto: FK Željezničar

Kapiten juniora tima sa Grbavice

Beganović: Od malih nogu volim Želju, idemo po pobjedu

Dženis Beganović, kapiten juniorskog tima FK Željezničar, predvodit će svoje suigrače u susretu protiv Sarajeva koji se igra sutra na pomoćnom stadionu Koševa.

"Derbi ko derbi. Teška i neizvjesna utakmica je pred nama i to je jedino što je sigurno. Iako gostujemo, mislim da smo favoriti u ovom susretu i idemo na Koševo po pobjedu", rekao je Beganović, koji je potom dodao:

"Ovo su posebne utakmice, rivaliteta između ova dva tima ima i u omladinskim selekcijama. Osim što igram, ja od malih nogu navijam za Želju i volim ovaj klub. Pozitivna trema je tu, ali ništa strašno".

Željezničar na tabeli bolje stoji od Sarajeva, a kapiten Beganović smatra da je realno da titula na kraju stigne na Grbavicu.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Vidjet ćemo šta će biti do polusezone a cilj je osvojiti što više bodova do kraja. Mislim da će nam druga polusezona biti malo lakša, jer nam dolaze svi bolji timovi i onda možemo s pravom očekivati pobjedu u svakom susretu. Na pobjede ćemo svakako i ići, i nadamo se da ćemo na kraju uspjeti doći do titule", rekao je jedan od najtalentovanijih igrača Željinih juniora.

Utakmica juniora Sarajeva i Željezničara igra se na pomoćnom stadionu Koševa s početkom od 13 sati, dok je susret u kadetskoj konkurenciji na rasporedu dva sata ranije. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.