Trener Čelika nakon remija

Beganović: Ovo je tek prvo poluvrijeme, sve je još otvoreno

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika remizirali su u prvoj utakmici 1/8 finala Kupa odigravši 1:1 na Bilinom polju protiv odlične tuzlanske Slobode. Zeničani su do gola stigli u finišu utakmice, kada je Salčinović iz prekida ubacio, a Kojić u gužvi najbolje reagovao.

Nakon utakmice domaći trener je istakao da je zadovoljan rezultatom, gledajući kako su se stvari odvijale na terenu.

"Mi smo na kraju zadovoljni rezultatom, vratili smo se na kraju utakmice protiv lidera Premijer lige. Mi smo pokušali igrati danas, Sloboda nam to nije dozvoljavala pa smo preskakali igru, ali smo u drugom dijelu i došli do željenog gola. Ovo je tek prvo poluvrijeme, nije još ništa gotovo, sve je još otvoreno i mi ne odustajemo od prolaska u narednu rundu takmičenja", nada se Beganović.

Mladi Anes Duraković uspješno je zamijenio Zlatka Kazazića.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Još jedan plus protiv lidera na tabeli je odlična igra mladog Durakovića, unijeo je jednu dozu agresivnosti I živosti u drugom poluvremenu. Nismo dozvolili da se Sloboda razmaše u drugom dijelu, faktički nam nisu šutali na gol, te smo spriječili te njihove dubinske lopte, koje su prolazile u prvom poluvremenu. Mi imamo 13-14 igrača i to je to što imamo, Sloboda ima 22 kvalitetna igrača. Mi zaslužujemo da budemo na boljem mjestu na tabeli nego što je trenutno, ali šta je tu je, nastavljamo se boriti i osvajati bodove", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.