Trener Čelika uoči Veleža

Beganović: Pobjeda za ostanak u sredini tabele

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na stadionu Bilino polje u Zenici u okviru 14. kola Premijer lige BiH dočekati mostarski Velež. Biće to duel starih ekipa, koji ove sezone imaju samo jedan cilj, a to je opstanak u ligi.

Zeničani se trenutno nalaze na osmoj poziciji, dok je Velež pretposljednji sa samo sedam osvojenih bodova. Tradicija utakmica u Zenici je na strani crno-crvenih, a podatak da Velež na Bilinom polju nije slavio 13 godina, dovoljno govori o uspješnosti domaćina.

Ipak domaćih Čelika Elvedin Beganović poziva na oprez i svjestan je da se njegova ekipa ne smije nijednog trenutka opustiti, što je istakao u razgovoru za naš portal.

"Nakon visokog poraza od Željezničara, okrenuli smo se Veležu, koja nam mnogo znači u ovom dijelu prvenstva. Mi tražimo novu pobjedu, da ostanemo na mjestu na kojem smo trenutno, a da goste ostavimo u donjem dijelu tabele. Možemo računati na sve igrače u subotu, nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim igrama kod kuće i osvajanju tri boda", nada se Beganović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ekipu se vraćaju Jusić i Popović, do reprezentativne pauze čekaju ih tri teške utakmice.

"Nakon oporavka od povrede Jusić će zauzeti svoje mjesto u ekipi, kao i Popović koji je imao žute kartone. Malo je zgusnut raspored, mi imamo ovo što imamo na raspolaganju od ovih igrača. Nadam se da možemo ostati neporaženi u naredne tri utakmice protiv Veleža, Slobode i Mladosti. Vjerujem da možemo ostvariti prolazak u okviru Kupa, idemo Slobodi, gdje ćemo pokušati ostvariti rezultat za prolazak među osam ekipa", kazao je Beganović za SportSport.ba.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.