Trener Čelika uoči Olimpica

Beganović: Pobjedom zadržati poziciju u sredini tabele

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju dočekati ekipu Olimpica. Biće to duel dvije ekipe, koje u posljednje vrijeme imaju seriju loših rezultata, a to se posebno odnosi na ekipu iz Sarajeva.

Svaki bod je izuzetno važan u borbi za opstanak u ligi, što je sigurno cilj Čelika i Olimpica u ovoj sezoni. Nema sumnje da da nas sutra sigurno očekuje jedna otvorena utakmica, za gol više na sigurno dobrom terenu uprkos lošim vremenskim uslovima.

Šef struke crno-crvenih Elvedin Beganović pokušao je igrače tokom sedmice što bolje pripremiti za jednu izuzetno važnu utakmicu u kojoj se pobjeda nameće kao imperativ za Čelik.

"Prati nas malo nesreće u posljednje vrijeme, te povrede koje su uticale dosta na našu igru i rezultate. Uvezali smo tri poraza u gostima, te nas sada očekuje izuzetno važna utakmica protiv Olimpica na Bilinom polju. Pod imperativom smo pobjede, želimo tri boda kako bi zadržali bodovnu razliku između nas i ekipa, koje se trenutno nalaze na pozicijama, koje sljedeće sezone vode u niži rang. Nama je izuzetno važna utakmica protiv Olimpica, nadam se da će Mahir Karić moći nastupiti, Semir Pezer se povrijedio, mislili smo da je lakša povreda, ali za njega je gotova polusezona", kaže Beganović. 

Olimpic tradicionalno dobro igra na Bilinom polju.

"Upravu ste, oni uvijek dobro igraju u Zenici, ja očekujem jednu tvrdu utakmicu, mi smo u maloj psihološkoj prednosti jer imamo šest bodova više od Olimpica, ali znamo da je ranjeni lav najopasniji. Nećemo dozvoliti gostima da se razmašu i da odnesu bodove iz Zenice. Oni su ove sezone igrali u Evropi, dobra su ekipa, ali su pali u jednu rezultatsku krizu, ali vjerujem da će se oni izdići iz ove situacije. Nadam se im to neće poći za nogom protiv nas, želim im sve najbolje na drugim terenima osim na Bilinom polju" nada se Beganović.

Do kraja prvog dijela sezona su ostale još dvije utakmice uprkos lošim vremenskim uslovima.

"Mi se spremamo kao da će ovo prvenstvo biti odigrano do kraja i nadam se da će to biti odigrano kao što je zacrtano. Bilino polje je najbolji teren u našoj zemlji i ovdje nema problema za odigrati utakmicu. Nadam se da će teren u Zvorniku u posljednjem kolu biti podnošljivi uslovi za igru, te da ćemo moći igrati nogomet", nada se trener Čelika.

Beganović je dolaskom na prvo mjesto prvog trenera priključio nekoliko omladinaca prvoj ekipi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Imamo tu Dujmovića, Hecu i Adilovića, neki su tu već duže, od njih očekujemo da osjete situaciju u seniorskom uzrastu, kako se ovdje radi i da to prenesu na juniorsku ekipu. Tamo će vjerujem ispričati lijepe stvari, te da daju svoj maksimum u svome uzrastu i vjerujem da ćemo još kojeg omladinca priključiti u proljetnom dijelu prvenstva. To su naša djeca, želimo da radimo s njima i onaj ko bude kvalitet, biće priključen prvom timu", kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.