Beganović: Pokušat ćemo iznenaditi Slobodu

Trener Čelika pred Slobodu

Beganović: Pokušat ćemo iznenaditi Slobodu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Tušnju odigrati uzvratnu utakmicu osmine finala Kupa BiH protiv domaće Slobode. Prva utakmica na Bilinom polju završena je bez pobjednika (1:1), te je sigurno da tuzlanski klub ima povoljan rezultat uoči revanša na domaćem terenu.

Novi trener Čelika Elvedin Beganović i dojučerašnji prvi pomoćnik Borisa Pavića, vjeruje da njegova ekipa može iznenaditi u Tuzli, gdje crno-crveni imaju negativnu tradiciju.

"Idemo kompletni dan prije u Tuzlu, bit ćemo u karantinu i tražit ćemo svoju priliku sutra da iznenadimo Slobodu, te ostvarimo prolaz u dalju rundu takmičenja. Nama svaki rezultat neriješen osim 0:0 odgovara, a iskreno očekujem jednu veoma tešku i tvrdu utakmicu. Mi ćemo strpjivo čekati svoju šansu, igrat ćemo organizovano i agresivno, s dosta trke što nas je dosad i krasilo. Igrači su spremni, mi smo imali više dan odmora od Slobode, ali oni imaju i širi roster kvalitetnih igrača, tako da će sutra odlučiti nijanse", kaže Beganović.

Moguće su promjene u veznom redu kada je u pitanju sutrašnja utakmica.

"Nismo još odlučili, ali moguće da odmorimo jednog ili dvojicu igrača u veznom redu. Imamo mi i veoma bitnu utakmicu u subotu protiv Mladosti u Kaknju, tako da ćemo vidjeti kako se igrači osjećaju i ko može izdržati napore u narednim utakmicama. Sloboda je kvalitetna ekipa, njima je kao i nama u inetresu da izborimo prolazak među osam najbolji u ovom takmičenju, nadam se da sutra možemo utakmicu riješiti u svoju korist, te pokušati srušiti još jednu negativnu tradiciju. Čelik dugo nije slavio na Tušnju, nadam se da se sutra to može nakon dugo godina i desiti", kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Vjerovatni sastav: Adilović, Čolić, Jusić, Kojić, Bureković, Pezer, Bajraktarević (Hećo), Dedić, Popović(Salčinović), Selimović i Karić

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije