Beganović: Ponovo smo bez pola tima, ali idemo po pobjedu

Trener Čelika uoči utakmice u Prijedoru

Beganović: Ponovo smo bez pola tima, ali idemo po pobjedu

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika nakon pobjede nad Borcem u okviru Premijer lige sutra će u Prijedoru gostovati u okviru 1/8 finala Kupa BiH. Zeničani od početka sezone imaju velike probleme s rosterom i sastavljanjem ekipe. Budući da većina igrača nije prošla pripreme iz kolo u kolo igrači se povrijeđuju, tako da je trenutni igrački kadar veoma skroman i oslabljen bez najboljih igrača.

Iako su protiv Borca odigrali bez pola tima, mlada ekipa crno-crveni pokazala je da uz maksimum, veliku agresivnost i zajedništvo može pobijediti i najjače ekipe u našoj ligi. Uoči sutrašnjeg duela protiv Rudara, kontaktirali smo i šefa struke Elvedina Beganovića, koji nam se požalio da će sutra ponovo igrati bez pola ekipe.

"Danas ćemo odraditi trening u Zenici, a onda krećemo za Prijedor, gdje ćemo boraviti u jednom od hotela do sutrašnje utakmice. Nakon utakmice protiv Borca, skoro svi igrači se žale na neke povrede, zaista ne znam ko će sutra zaigrati. Ono što je sigurno da u Prijedoru zbog povreda neće nastupiti Mahmutović, Ćemalović, Salčinović, Kazazić i Udovičić. Na Senada Husića ne računa, on je potpisao ugovor odradio jedan trening i otišao kući, ispao je neozbiljan i on je za mene završena priča. Kada je u pitanju Germain Kouadio, ja stvarno ne znam hoće li se on vračati u Čelik, meni je rečeno da se na tome radi, ali sada kad je potreban njega nema i upitno je hoće li više igrati za nas" ističe Beganović.

Bez pola tima pokušat će ostvariti prolaz među osam ekipa u Kupu

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Čelik tradicionalno dobro igra u Prijedoru, mislim da nikada dole nismo poraženi. Ipak sada je drugačija situacija, domaćin je veoma dobroj formi, izgubili su samo jednu utakmicu ove sezone, bore se za Premijer ligu i sigurno da će željeti pred svojim navijačima da ostvare plasman među osam najboljih ekipa u Kup takmičenju. Bez obzira na sve, uz respekt prema protivniku i velike probleme s igračkim kadrom očekujem da sutra prođemo u četvrtfinale Kupa, što bi za ovu mladu ekipu sigurno bio veliki uspjeh" kazao je za SportSport.ba Elvedin Beganović.

Vjerovatni sastav Čelika: Marković, Hafizović, Duraković, Hasanhodžić, Jurković, Kadrić, Mehić, T.Adilović, Šišić, Šabanović i Duvnjak. 

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti