Beganović se odrekao dvojice standardnih igrača

Trener Rudara iz Kaknja

Beganović se odrekao dvojice standardnih igrača

D. Kurbegović

Fudbaleri kakanjskog Rudara prije početka nove sezone u 1.ligi FBiH najavili su pohod na Premijer ligu. Dolazak novog trenera, iskusnih i provjerenih pojačanja, odrađene pripreme su bila naznaka da bi se zeleno-crni konačno mogli boriti za sami vrh.

Prvih devet kola to je bilo veoma dobro, klub iz Kaknja nizao je uspjehe, ali onda je došla negativna serija. Tako da su izabranici Elvedina Beganovića u posljednje tri utakmice pretrpjeli tri poraza. To je svakako bio alarm za uzbunu kod rukovodstva kluba, koje je mnogo uložilo u ekipu za ovu sezonu.

Danas je održana i vanredna sjednica kluba na kojoj su prisustvovali članovi rukovodstva, stručni štab, te igrači Rudara. Na kraju je zaključeno da su igrači najveći krivci za posljednje neuspjehe kluba, a ceh su na kraju platila dvojica igrača.

Trener Elvedin Beganović odrekao se usluga dvojice ofanzivnih igrača. Dok za Muamera Vilu to možemo kazati da je očekivano, za Alidina-Dinu Hajdarovića možemo konastatovati da je pravo iznenađenje. Vila je u 12 utakmica postigao samo jedan gol, dok je Hajdarović svojim golovima direktno ekipi donio pobjede protiv Sloge u Siminom Hanu, te Bosna-Seme, kada je ovaj bivši napadač Veleža pogađao u 90.minutama za pobjedu svoje ekipe. Još se upisao u listu strijelaca protiv Slobode u Kupu, tako da je svakako čudna odluka trenera Beganovića da se odrekne ovog brzonog igrača.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Rudar se nakon 12. kola nalazi na sedmoj poziciji s 19 osvojenih bodova, a tri kola prije kraja prvog dijela prvenstva ostao je bez dvojice napadača, koji su bili standardni u ekipi koju vodi Elvedin Beganović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi