Beganović: Slobodi respekt, ali nas interesuje samo pobjeda

Čelik dočekuje Slobodu

Beganović: Slobodi respekt, ali nas interesuje samo pobjeda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na stadionu Bilino polje dočekati ekipu tuzlanske Slobode u derbiju starih rivala. Gosti iz Tuzle nemaju baš uspješnu tradiciju kada su u pitanju utakmice u Zenici, a podatak da na Bilinom polju nisu pobijedili 13 godina dovoljno govori na čijoj je strani tradicija uoči sutrašnjeg duela.

Ipak da bi bodovi ostali u Zenici, domaći igrači će morati dati svoj maksimum što su na današnjoj pressici u prostorijama kluba kazali i trener Elvedin Beganović i ofanzivni veznjak Mahir Karić.

Zbog ne dobijanja radne dozvole Šef stručnog štaba Boris Pavić neće moći ni sutra sjediti na klupi Zeničana, tako da će po drugi puta ove sezone ekipu predvoditi Elvedin Beganović, koji je danas prisutnim novinarima prenio razmišljanja uoči sutrašnjeg duela.

"Iskreno mi razmišljamo samo o pobjedi, svjesni smo značaja sutrašnje utakmice i spremni smo za borbu. Sloboda ima novi tim, novog trenera, izuzetno ih respektujemo, ali nas interesuje samo pobjeda. Gosti će sigurno sutra doći sa željom da se nadigravaju, tako da očekujem jednu dobru utakmicu i naravno tri boda da ostanu u Zenici", nada se Beganović.

Dva igrača sutra će propustiti utakmicu 

"Marin Popović i Anel Dedić će zbog kartona u Vitezu propustiti sutrašnju utakmicu u ekipu se vraća Dženan Bureković koji će zauzeti svoje mjesto na lijevom boku, dok će na desnog bočnog navjerovatnije Emir Jusić, koji je to odlično odigrao protiv Travnika u prijateljskoj utakmici. Sigurno u odnosu na Vitez biće dvije ili tri promjene u sastavu, ali bez obzira ko sutra istrči mora dati svoj maksimum", kazao je Beganović.

Jedan od igrača koji bi sutra trebao ugroziti gol gostiju je i 28-godišnji Mahir Karić, koji se također nada prvoj pobjedi u nastavku sezone.

"Mogu kazati ispred ekipe da smo svi maksimalno spremni, gosti su tradicionalno nezgodan protivnik za nas, ali mi sutra možemo i moramo osvojiti tri boda. Respektujemo goste, njihovog trenera i cijelu ekipu, ali osim tri boda za nas bi sve bio neuspjeh. Igramo na domaćem terenu i moramo poginuti na terenu", kazao je Karić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Vjerovatni sastav Čelika:Adilović, Jusić, Gojković, Kojić, Bureković, Bajraktarević, Hećo(Pezer), Karić, Selimović, Simić i Al.Dedić.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.