Trener Čelika nakon pobjede nad Veležom

Beganović: Teška utakmica, ali zaslužena pobjeda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su na Bilinom polju savladali minimalnim rezultatom 1:0 ekipu Veleža, te tako upisali i šestu pobjedu u prvenstvu, a zanimljivo da su svih šest trijumfa ostvarili u Zenici.

Nakon utakmice svoj komentar dao je i trener crno-crvenih Elvedin Beganović.

"Teška, ali zaslužena naša pobjeda protiv Veleža. Oni su došli da ovdje naprave rezultat, u drugom poluvremenu su imali neku terensku inicijativu, ali nisu imali šanse niti šuteve prema našem golu. Mislim da smo u prvom poluvremenu, trebali postići najmanje tri gola i riješiti utakmicu, a  u drugom dijelu igre smo svjesno prepustili inicijativu Veležu, te smo pokušali iz polukontri i kontri ugroziti njihov gol. Na kraju uspjeli smo u onome što smo priželjkivali, a to je osvajanje tri boda", kaže Beganović.

Osvrnuo se i na izmjene, te učinak pojedinih igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zamijenili smo Pezera na poluvremenu sa Salčinovićem, to je bila taktička izmjena. Htjeli smo igrati sa dva zadnja vezna, a da Salčinović pokuša pobjeći, nismo uspjeli u drugom poluvremenu postići pogodak, ali zadovoljni smo onime što je ekipa pokazala. Kada je u pitanju Marin Popović, on je dosta solidno igrao, ali se potrošio jer igra u oba pravca, tako da smo ga zamijenili. Ako nastavimo igrati ovako kao danas, onda sigurno ne trebamo brinuti za opstanak u Premijer ligi", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti