Trener Čelika nakon pobjede nad Olimpicom

Beganović: U nogometu ne pobjeđuje uvijek bolji protivnik

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika danas su minimalnim rezultatom 1:0 savladali sarajevski Olimpic, te tako upisali sedmu pobjedu u Premijer ligi, koja će im dosta značiti za nastavak prvenstva u borbi za opstanak u Premijer ligi.

Čelik je dobro odigrao prvo poluvrijeme, te nešto lošije drugi dio utakmice, ali na kraju su izdržali sve napade Olimpica, te ostvarili vrijedna tri boda.

Nakon utakmice zadovoljan rezultatom bio je i trener domaćina Elvedin Beganović.

"Složio bi se s kolegom da je danas bila dobra utakmica, mi smo danas u nekoliko situacija pod pritiskom, ali smo se uspjeli odbraniti i sačuvali vodstvo. Danas ne pobjeđuju uvijek bolji na terenu, imali smo i mi utakmica gdje smo bili bolji od protivnika, a na kraju upisivali poraze, takav je nogomet. Nama se danas vratilo u veoma važnoj utakmici, tako da sada imamo devet bodova više od Olimpica. Do kraja sezone ima još mnogo, ova razlika između nas i Olimpica ne mora ništa da znači. Mi se moramo okrenuti narednim utakmicama i donositi bodove i sa strane, ako želimo da budemo u sigurnoj zoni", mišljenje je Beganovića.

Zeničani u posljednjih četiri-pet utakmica padaju u igri u drugom poluvremenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sve utakmice koje smo igrali nastupaju skoro isti igrači, dosta smo umorni, to se vidjelo i danas kada je Marin Popović imao grčeve u drugom poluvremenu. Momci su istrošeni poslije svih ovih važnih utakmica, posebno na teškim terenima. Imamo trenutno to što imamo izdržat ćemo do kraja polusezone, pa vidjeti da se pojačamo, kako bi pojedinci imali konkurenciju za svoje mjesto u ekipi", kazao je Beganović.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.