Beganović umjesto Paškalja, Kavazović jedini zadovoljio

Novosti s Bilinog polja

Beganović umjesto Paškalja, Kavazović jedini zadovoljio

D. Kurbegović

Stručni štab Čelika u narednoj sezoni biće izmijenjen za jednog trenera. Umjesto dosadašnjeg prvog pomoćnika Vitomira Paškalja, koji je nastupio klub zbog privatnih obaveza, novi saradnik Nizahu Hukiću je Elvedin Beganović.

Beganović je svojevremeno i vodio crno-crvene, a nakon Čelika imao je angažmane kao prvi čovjek struke u Travniku, te Mladosti iz Kaknja. Ovaj 42-godišnji Zeničanin sakupio je već dosta iskustva kao trener, te će sigurno biti od velike koristi Nizahu Hukiću u pripremi ekipe za narednu sezonu.

Kada je u pitanju igrački kadar, od sedam igrača koji su bili na probi (Amar Prutina, Amar Nadžak, Eldar Kavazović, Samir Draganović, Amer Durmić, Belmin Vila i Ahmed Opardija), jedino će ostati 22-godišnji veznjak Eldar Kavazović, koji u Čelik dolazi iz banovićke Budućnosti koja je prošle sezone ispala iz Prve lige FBiH. Od ostalih igrača, kako smo i najavili Anel Dedić dojučerašnji veznjak Viteza potpisat će u narednim danima ugovor s klubom.

Budući da se predsjednik kluba Senad Sarajlić vratio iz Brazila, u narednim danima se očekuje i konačni dogovor sa igračima koje klub želi zadržati, a kojima je istekao ugovor. Tu se prije svega misli na Slobodana Lakićevića, Emira Jusića, Semira Bajraktarevića i Fenana Salčinovića. 

Kada je u pitanju plan i program priprema, Zeničani će 7. jula otputovati na desetodnevne pripreme na Zlatibor, gdje je u planu odigravanje pet kontrolnih utakmica. Nakon toga slijedi povratak u Zenicu, te učešće na memorijalu "Galib Mujičić" u Vitezu.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.