Čelik dočekuje Zrinjski

Beganović: Uz maksimum svih igrača do tri boda

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 21.kola Premijer lige BiH dočekati ekipu mostarskog Zrinjskog. Biće to sigurno interesantna utakmica, otvorena i posebno važna za oba kluba. Domaćini žele što prije obezbjediti opstanak, dok se Zrinjski bori za titulu prvaka.

 Zeničani su u prva dva kola nastavka prvenstva osvojili jedan bod, prošlo kolo na Koševu su bili na pragu iznenađenja, ali kao i obično poraženi su u sudijskoj nadoknadi od ekipe Sarajeva.

Trener Zeničana upozorava na snagu sutrašnjeg protivnika, ali vjeruje i kvalitet svoje ekipe, koja igra na domaćem terenu.

"Nakon nesretnog poraza od Sarajeva u prošlom kolu okrenuli smo se sutrašnjoj utakmici protiv ekipe Zrinjskog. Radi se zaista o odličnoj ekipi, dobri su kao kolektiv, a imaju sjajnog trenera i veoma dobre pojedince. Oni se već godinama nalaze u vrhu našeg nogometa, a prošlo kolo su pokazali svoju snagu u Širokom Brijegu, kada su se nakon dva gola zaostatka, vratili u utakmicu i na kraju slavili pobjedu. Mi zaista ne podcjenjujemo, ali ni precjenjujemo protivnika, vjerujemo u sebe, ja imam povjerenja u ovu ekipu, te se nadam da sutra u jednom pravom derbiju uz maksimalan angažman svih igrača možemo osvojiti tri boda", nada se Beganović.

Sutra će biti određenih promjena u ekipi.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Biće promjena u zadnjoj liniji, umjesto Gorana Popovića na desnog beka ide Jovo Kojić, stoperski par će činiti Emir Jusić i Aldin Džidić, a lijevo će igrati Dženan Bureković u kojeg imam maksimalno povjerenje.Za sutrašnju utakmicu protiv Zrinjskog ne konkurišu Semir Bajraktarević, koji ima kartone, te povrijeđeni Zlatko Kazazić, ostali igrači su na dispoziciji, a svoje mjesto u ekipi će vjerovatno zauzeti i Fenan Salčinović, koji je željan igre i iskreno nadam se da će on sutra biti igrač odluke", kazao je Beganović.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Kojić, Jusić, Džidić, Bureković, Hećo, Dedić, Salčinović, Popović, Selimović i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi