Beganović vodi Čelik u dva susreta sa Olimpicom?

Traži se Hukićev nasljednik

Beganović vodi Čelik u dva susreta sa Olimpicom?

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika jučer su pružili još jednu raočaravajuću partiju, te su poraženi od Drine iz Zvornika, a nakon utakmice šef stručnog štaba Nizah Hukić podnio je neopozivu ostavku i nema se namjeru vraćati na klupu Zeničana.

Budući da u srijedu Čelik igra prvu utakmicu osmine finala Kupa u Sarajevu protiv Olimpica, crno-crveni nemaju puno vremena za razmišljanje o novom treneru, nego će vjerovatno prvi pomoćnik Hukića sjediti na klupi u naredne dvije utakmice.

Beganović prvi pomoćnik Nizaha Hukića sutra će voditi ekipu na treningu, što je potvrdio i za naš portal.

"Nakon ostavke Nizaha Hukića pričao sam s direktorom, koji je na vezi s predsjednikom kluba i rečeno mi je da sutra zajedno s Nijazom Hrustanovićem predvodim ekipu na treningu. Ostalo ništa ne znam, da li ću voditi ekipu protiv Olimpica zaista mi nije poznato, vjerujem da će se sve znati u toku sutrašnjeg dana. Ja sam tu uvijek da pomognem i poštovat ću svaku odluku rukovodstva kluba" kazao je za SportSport.ba Beganović.

Ovaj stručnjak će vjerovatno dobiti priliku da vodi ekipu u naredne dvije utakmice i to obe protiv Olimpica, prvo u srijedu u okviru Kupa naše zemlje, te naredne subote na Bilinom polju u okviru redovnog kola Premijer lige BiH. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Nakon ove dvije utakmice uslijedit će reprezentativna pauza nakon koje će biti poznato da li će Beganović ostati na klupi Čelika do kraja polusezone ili će rukovodstvo kluba posegnuti za drugim riješenjima. Treba dodati da je u ovom trenutku Beganović najeftinije i najisplativije riješenje za klupu kluba s Bilinog polja jer posjeduje UEFA PRO licencu i najbolje poznaje trenutni igrački kadar.

Ono što je sigurno da se Zeničani nalaze u jednoj veoma teškoj situaciji, pozicija na tabeli nimalo nije ugodna, a slijede utakmice protiv najjačih ekipa u našoj zemlji. Čelik proživljava možda i najteže dane u svojoj historiji, publika je klubu okrenula leža zbog neslaganja s čelnicima zeničkog ponosa, a jučer je na Bilinom polju bilo oko 100 gledalaca.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.