Beganović: Želimo se časno oprostiti od Kupa BiH

Rudar gostuje Radniku

Beganović: Želimo se časno oprostiti od Kupa BiH

D. Kurbegović

S obzirom na to da je Radnik u prvom susretu u Kaknju stekao prednost 0:1 ,te da će trener Beganović u Bijeljini izvesti drastično podmlađen sastav, aktualni osvajač Kupa je apsolutni favorit i igračima Rudara jedino preostaje da se časno oproste od najmasovnijeg takmičenja.

Svjesni da je Radnik veliki favorit i da ima ambicije da odbrani trofej, struka Rudara se odlučila da iz sastava izostavi skoro čitavu standardnu postavu: Hinovića, Kazazića, Hasića, Gafurovića, Aničića i Kulovića,te priliku pruži igračima koji su dosad imali malu minutažu, te dvojici juniora Maliku Gačiću i Samiru Saraču.

Strateg Rudara svjestan je da je protivnik apsolutni favorit u sutrašnjoj utakmici.

"Radnik ima prednost od jednog gola iz prvog susreta, igra pred svojim navijačima i sigurno će nastojati da ostvari još jedan uspjeh. Mi ćemo priliku dati igračima koji nisu imali preveliku minutažu, te ćemo odmarati neke važne igrače za subotnji meč s Travnikom. Naravno, tražit ću od igrača da pruže svoj maksimum i da se slučajno ne ponovi prošlogodišnji debakl u Bijeljini.Želja nam je da se časno oprostimo od Kupa i okrenemo prvenstvenim obavezama u kojima nas  čekaju teška iskušenja" rekao je Beganović.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Utakmica Radnik-Rudar igra se u srijedu 26.oktobra s početkom u 13 sati i 30 minuta.Glavni sudija je Haris Kaljanac iz Sarajeva. Pomoćnici su:Haris Baković(Sarajevo) i Goran Dujak(Odžak). Četvrti sudija Semir Sarajkić iz Sarajeva. Delegat utakmice Krunoslav Džijan (Bok kod Orašja). Posmatrač suđenja Alija Lizde iz Mostara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi