Trener Čelika pred duel s Vitezom

Beganović: Želimo srušiti još jednu negativnu tradiciju

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika sutra će na Bilinom polju dočekati ekipu Viteza u okviru 12. kola Premijer lige. Reprezentativnu pauzu izabranici Borisa Pavića dobro su iskoristili, a sutra će pokušati sa tri boda protiv neugodnog protivnika vratiti se u vrh tabele.

Danas je u prostorijama kluba održana i press konferencija, na kojoj su se prisutnima obratili trener Elvedin Beganović i defanzivac Emir Jusić.

Prvi pomoćnik Borisa Pavića uvjeren je sutra, da će crno-crveni srušiti još jednu negativnu tradiciju.

"Iskoristili smo reprezentativnu pauzu maksimalno, dobro smo radili po dva puta na Kamberovića polju. Imali smo tragediju u klubu, jer je naš Šef izgubio roditelja, koji je umro, tako da on tri dana nije bio s nama, ali mi smo ispoštovali njegov program. Momci su svjesni situacije, znamo da nam dolazi nezgodna ekipa Viteza. Mi smo ih dobili u Kupu, dok zvanično u Premijer ligi ne znamo za trijumf, ali nadam se da će se to sutra promijeniti. Respektujemo goste, imaju mnogo dobrih pojedinaca, evo i Fajić im se priključio, ali njihovo najveće pojačanje je njihov trener Branko Karačić, koji je nakon dolaska na klupu Viteza preporodio ekipu", ističe Beganović.

Nema velikih problema sa igračkim kadrom za sutrašnju utakmicu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče igračkog kadra, mi ne mijenjamo puno, Jovo Kojić ima tri žuta kartona i on sutra neće moći nastupiti. Njega će vjerovatno zamijeniti Zlatko Kazazić, koji će sigurno dobro odraditi posao. Nadam se da će naša odbrana sutra biti na nivou, te da ćemo postići pogodak, koji bi nam donijeo pobjedu i pomjeranje prema vrhu tabele", kazao je Beganović.

Vjerovatni sastav Čelika: Adilović, Čolić, Jusić, Kazazić, Bureković, Pezer, Bajraktarević, Dedić, Popović (Salčinović), Selimović i Karić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.