Begić tužio Hadžibegića zbog klevete
Foto: SportSport.ba

Predsjednik N/FSBiH

Begić tužio Hadžibegića zbog klevete

Faruka Hadžibegića bi mogle koštati ozbiljne optužbe koje je u decembru 2016. godine iznio na račun predsjednika N/FSBiH Elvedina Begića. 

Doskorašnji trener Valenciennesa je tada sazvao konferenciju za medije na kojoj se njegovo obraćanje svelo isključivo na iznošenje teških optužbi na Begićev račun, a zbog kaznenog djela klevete predsjednik krovne kuće bh. fudbala je odlučio reagovati.

Kako doznajemo, Begić je podnio tužbu protiv Hadžibegića i na ročiste kao svjedok narednog mjeseca bi se trebao pojaviti Amer Halep. On je u prošlosti kao član Izvršnog odbora N/FSBiH suspendovan sa te dužnosti zbog kršenja etičkog kodeksa ponašanja (istup u medijima na račun Saveza). 

Begiću je u cijeloj priči, između ostalog, zasmetalo to što ga je Hadžibegić nazvao "nelegalnim predsjednikom pod čijim vodstvom vlada diktatura". U svom obraćanju Hadžibegić se dotakao i poslovanja Saveza, izrazivši sumnju na neregularnosti oko poreza za karte, ugovora sa Adidasom...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi