Begović branio protivno pravilima

U NS BiH ljuti na Stoke City

Begović branio protivno pravilima

Asmir Begović je jučer branio za svoj Stoke City protiv Birmingham Cityja u utakmici engleskog Premiershipa uprkos tome što su čelnici NS BiH poslali prijavu protiv našeg reprezentativca.

Naime, NS BiH je na prijedlog selektora Safeta Sušića, uputio obavijest FIFA-i i Stokeu zbog toga što Asmir Begović nije došao na prijateljsku utakmicu naše reprezentacije protiv Meksika u Atlanti prije tri dana.

Prema pravilima FIFA-e, igrač koji se ne odazove u reprezentaciju bez razloga ne smije igrati za svoj klub najmanje pet dana nakon reprezentativne utakmice. U Stokeu su predvidjeli takvo pravilo.

"Nećemo raditi ništa, jer su svi potrebni dokumenti već u posjedu FIFA-e. Oni znaju šta će raditi u ovom slučaju i to je njihov posao, jer FIFA ne tolerira neodazivanje fudbalera u reprezentativne selekcije. Vjerujem da će Stouk izgubiti utakmicu službenim rezultatom od 0:3, jer Begović jučer nije smio braniti za Stoke", rekao je Munib Ušanović za Dnevni Avaz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.