Begović: MLS vidim u svojoj budućnosti

Privlači ga odlazak u SAD

Begović: MLS vidim u svojoj budućnosti

Naš reprezentativni golman Asmir Begović u razgovoru za inostrane medije otkrio je planove za budućnost. 

Begović (29) je u želji da se dokaže na najvišem nivou prešao u Chelsea u ljetnom prijelaznom roku, a iako je u protekloj sezoni imao status rezerve Courtoisa, želja trenera Contea je da on ostane u londonskom klubu.

"Ne pratim previše Italiju na Evropskom prvenstvo, ali sam gledao utakmicu protiv Belgije. Conte je zaista vrhunski trener. Ono što radi sa Italijom ne znači da će prenijeti u Chelsea, no u svakom slučaju mi smo uzbuđeni i nadamo se da će donijeti promjene u klub", kazao je Begović.

Unatoč interesu nekoliko klubova iz Premiershipa, gotovo je izvjesno da će Begović ostati u Chelseaju i još neko vrijeme. A nakon toga je moguće za očekivati i odlazak u MLS.

"MLS vidim u svojoj budućnosti. Liga je atraktivna, definitivno, a vidjet ćemo hoće li u budućnosti iskrsnuti prilika da dođem", otkrio je golman Chelseaja.  

Podsjećamo, Begović je do sada na golu "plavaca" stajao 25 puta u svim takmičenjima. Prethodno je nastupao za mnoge engleske klubove, među kojima se izdvajaju Stoke City, Portsmouth i Ipswich Town.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti