Begović: Neki naši igraći će imati dodatni motiv na Grbavici
Foto: EPA

Optimista pred Belgiju

Begović: Neki naši igraći će imati dodatni motiv na Grbavici

Begović će protiv Belgije imati težak zadatak, ali bez obzira što se radi o izuzetno jakom protivniku i što našoj reprezentaciji treba isključivo pobjeda, golman reprezentacije BiH je sa mnogo optimizma govorio o predstojećem duelu.

"Vjerujem u naš trijumf, posebno sa našom publikom koja će nam biti vjetar u leđa. Bolje igramo na domaćem terenu i optimista sam pred ovaj susret, koji je za nas test svih testova", započeo je Begović, te nastavio:

"Belgija je jedna od od najjačih selekcija na svijetu, imaju tako velik izbor igrača, što je zaista fascinantno. Lukaku, Fellaini, Mertens, svi su oni sjajni u svojim timovima i nama samo preostaje da na terenu dokažemo kako i mi imamo kvalitet da se nosimo sa ponajboljim igračima svijeta i da pokušamo upisati tri boda, s kojim bismo obradovali cijelu naciju, a prvenstveno nas same, jer i nama ta pobjeda mnogo znači“.

BiH će utakmicu sa Belgijom odigrati na Grbavici, a ne na suspendovanom Bilinom polju, a Begović smatra da to ne bi trebao biti nikakav hendikep već možda čak i prednost.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Iskreno, radujem se utakmici na Grbavici. Zenica je već godinama dom našeg tima i sjajno se tamo osjećamo i odlično igramo. Grbavica bi trebalo da bude sjajna zamjena. Vjerujem da će publika doći u velikom broju, jer svi znaju koliko nam znači ovaj meč. Uz  to, veliki broj igrača iz našeg tima je karijeru počeo upravo na Grbavici, kao i sam selektor Mehmed Baždarević. Uvjeren sam da će i oni imati još jedan dodatni motiv u ovoj utakmici. Uostalom, svi smo svjesni šta bi nam značila tri boda protiv Belgije, koja bi nas približila SP-u u Rusiji i to nam je svima veliki motiv, jer ovo je ujedno i velika šansa za  našu generacije da se još jednom plasira na Mundijal“, zaključio je naš golman.

Meč BiH - Belgija igra se na Grbavici 7. oktobra s početkom u 18 sati.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi