Begović: Stoke je spreman za velike stvari

Begović za BBC

Begović: Stoke je spreman za velike stvari

M. Šljivak

Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Asmir Begović, dao je zanimljiv intervju za BBC u kome je govorio o planovima njegovog kluba Stoke Cityja u narednom periodu.

Stoke City je ušao u Premier ligu prije četiri sezone, a klub je u tom periodu svaku sezonu završavao između 11. i 14. pozicije prvenstvene tabele.

Begović, ipak, vjeruje kako je vrijeme da i Stoke napravi iskorak u narednim sezonama.

"Želimo da klub napreduje i mislim da možemo mnogo napredovati u svim sferama. Raduje činjenica da ljudi u klubu imaju plan rada na duge staze, što je veoma važno za budućnost kluba," rekao je Begović, a potom je dodao kako Stoke želi slijediti primjer Newcastlea koji je napravio respektabilna tim i ostvario plasman u Ligu prvaka.

"Newcastle je godinama bio uspavani div. Posložili su neke stvari i klubu i ne čudi me da su ponovo u vrhu. Za nas je igranje u Evropi još uvijek nepoznat teren, iako smo igrali Europa ligu prošle sezone. Ipak, borićemo se da uspijemo ponovo dohvatiti taj cilj i vidjećemo gdje će nas to odvesti," dodao je Begović.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.