Bekić: Sačuvali smo obraz i čast, ponosan sam na ekipu

Junak pobjede FK Sarajevo u gradskom derbiju

Bekić: Sačuvali smo obraz i čast, ponosan sam na ekipu

S. Mlaćo

Napadač Fudbalskog kluba Sarajevo, Amer Bekić, svojim sedmim golom u sezoni donio je pobjedu Sarajevu na derbiju protiv Željezničara.

 Dva dana nakon susreta, Bekić je govorio za fksarajevo.ba i nije krio svoju radost.

“Raspoloženje je naravno, na visokom nivou. Bila je to velika pobjeda za nas. Sačuvali smo obraz i čast. Veoma sam sretan što je ekipa odigrala dobro i zasluženo pobijedila.”, rekao je Bekić.

Sarajevo je došlo do pobjede protiv Željezničara svega tri dana nakon što je klub na nesretan način ispustio trofej pobjednika Kupa iz svojih ruku, obzirom da je Sarajevo poraženo od Širokog Brijega na penale, iako je Bordo klub u regularnom toku utakmice slavio rezultatom 1:0. Ipak, na izabranicima Mehmeda Janjoša umor nije bio primjetan, te su znatno više trkački bili raspoloženi od gostiju, koji su imali nekoliko dana više za pripremu susreta.

“Velika želja za pobjedom nas je nosila od prvog sudijskog zvižduka. Kada se borite onako kako smo mi, nagradi te dragi Bog i uspiješ u onome što želiš. Nama se to ostvarilo.”, rekao je Bekić.

Napadač bordo tima je postigao gol sa bijele tačke, a bio je to njegov drugi uzastopni gol za pobjedu Sarajeva, obzirom da je pogodio i u Širokom Brijegu.

“Imao sam osjećaj da ću postići gol. Uzeo sam loptu, vjerovao sam u sebe i smireno sam pristupio izvođenju. Fenomenalan je osjećaj odlučiti najveći derbi u Bosni i Hercegovini i drago mi je što sam to uspio.”, dodao je Bekić.

U nastavku, Bekić je otkrio kome posvećuje pobjedu.

“Pobjedu naravno posvećujem našim istinskim navijačima, koji su tu uz nas i kada je dobro i kada je loše. Svoj gol posvećujem Dini Rustemoviću. Velika je žal u ekipi što on i Crnkić nisu bili sa nama na terenu i svi smo uz njih.”, kazao je Bekić.

Bekić je zadovoljan dosadašnjim tokom sezone svog tima.

“Drago nam je što smo sezonu završili na ovakav način. Iako nismo osvojili trofej Kupa, trebamo jasno reći da smo svaku utakmicu odradili pošteno, borbeno onako kako smo mogli u tom trenutku. Ja sam ponosan na ekipu.”, dodao je Bekić.

Na kraju razgovora, ovajnapadač se dotakao i predstojeće utakmice protiv Krupe, kojom će Bordo klub okončati sezonu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

“Bit će teška utakmica, na umjetnoj podlozi, ali želimo završiti sezonu pobjedom.”, zaključio je Bekić.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi