Belgija - BiH: Ko je u boljoj formi?
Foto: EPA

Analiza i najava utakmice

Belgija - BiH: Ko je u boljoj formi?

Pred fudbalskom reprezentacijom Bosne i Hercegovine je, bez sumnje, najteža utakmica u ovom kvalifikacionom ciklusu. Protivnik je Belgija, moćna selekcija koja se nalazi na drugom mjestu na FIFA-inoj rang listi odmah iza Argentine, iako bi se zaista dalo raspravljati o tome koliko je taj plasman realan i koliko je uopšte sistem bodovanja relevantan.

Možda nije druga najjača reprezentacija na svijetu, ali je sigurno u TOP 10. Belgija je tim koji je u posljednjih četiri-pet godina bilježio stalan i nevjerovatan napredak i davno su prošla vremena kada je ovaj tim bio samo osrednji u evropskim, a naročito svjetskim okvirima. Hazard, Lukaku, De Bruyne i Courtois su samo neke od zvijezda koje tjeraju svakog selektora Belgije na slatke muke i vječno pitanje: Kome dati šansu, a koga ostaviti na klupi? Protivničkim selektorima, sa druge strane, zadaju nevjerovatne probleme i tjeraju ih na razne improvizacije sa taktikom, sve u cilju neutralisanja najvećih belgijskih aduta na terenu.

Ali, Bosna i Hercegovina ne ide u Brisel da bude samo posmatrač. Znali smo mi i pobjeđivati Belgijance na njihovom terenu i do sada smo im uvjek predstavljali 'tvrd orah'. Imamo se čemu nadati jer utakmicu dočekujemo u odličnom raspoloženju, a u nastavku ćete se uvjeriti da su naši fudbaleri možda i u boljoj formi od belgijskih, iako odlučuju nijanse.

Pa, krenimo redom s usporedbom belgijskih i bh. aduta po pozicijama na terenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi