Belgija: Cocalić u konkurenciji za tim sezone

Igra standardno dobro

Belgija: Cocalić u konkurenciji za tim sezone

Bh. reprezentativac Edin Cocalić ušao je u konkurenciju za najbolje odbrambene igrače u Belgiji.

Nekadašnji fudbaler Željezničara je već preko dvije godine neizostavna karika u timu Mechelena i nedavno je nagrađen novim ugovorom, a partije koje pruža u Belgiji ne prolaze nezapaženo ni tamošnjim medijima.

Tako se Cocalić prema izboru portala voetbalnieuws.be našao u konkurenciji za idealni tim sezone, a osim njega za mjesto u odbrani još konkurišu Samuel Gigot (Gent), Timothy Derijck (Zulte Waregem), Javier Martos (Sporting Charleroi) i Kara Mbodj (Anderlecht).

Pomenuti belgijski medij navodi kako je Cocalić donio dodatnu čvrstinu odbrani Mechelena, te da je u duelima više nego težak protivnik. 

Reprezentativac naše zemlje je u Mechelenu od 2015. godine. Ove sezone je nastupio u ukupno 38 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi