Belmin Vila na probnom radu u Čeliku

Bivši igrač Željezničara, Hajduka, Mladosti i Zvijezde

Belmin Vila na probnom radu u Čeliku

D. Kurbegović

Naš portal je jučer pisao o petorici igrača koji se nalaze na probnom radu u Nogometnom klubu Čelik. Danas se izabranicima Nizaha Hukića priključio još jedan igrač koji će se u narednom periodu pokušati nametnuti i izboriti za ostanak u crno-crvenom dresu.

Riječ je o 20-godišnjem napadaču Belminu Vili igraču koji je prošao omladinske kategorije Željezničara, a u sezoni 2012/13 u dresu juniorske ekipe Željezničara postigao je čak 30 golova što mu je donijelo titulu najboljeg strijelca i igrača te sezone u omladinskoj ligi.

Iako je trebao potpisati profesionalni ugovor s Željezničarom, ovaj mladi igrač rođen u Visokom ipak odlučuje prihvatiti ponudu Hajduka iz Splita, te potpisati dvogodišnji ugovor, iako je imao i ponudu Dinama iz Zagreba.

Vila se u Splitu zadržao samo godinu dana, da bi sporazumno raskinuo ugovor, te potpisao ugovor sa Mladosti iz Podgorice u augustu 2013. godine, nakon samo pola godine Vila se ponovo vraća u našu Premijer ligu, te potpisuje jednogodišnji ugovor s Zvijezdom iz Gradačca, gdje je u prošloj polusezoni u pet odigranih utakmica postigao dva gola.

Vila na probni rad u Čelik dolazi kao slobodan igrač, a pokušat će se izboriti za ugovor, budući da će Zeničani u ovom prelaznom roku dovesti dva napadača jer pod ugovorom imaju samo dvojicu navalnih igrača i to mlade Namira Alispahića i Harisa Ribića.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.