Belmin Vila napustio Iskru zbog kršenja discipline

Nakon samo 20-tak dana priprema

Belmin Vila napustio Iskru zbog kršenja discipline

S. Mlaćo

U ljetnom prelaznom roku redove NK Iskra pojačao je Belmin Vila, nekada velika nada Željezničara i splitskog Hajduka.

U Bugojnu je najavljen kao veliko pojačanje tima sa Jaklića za novu sezonu Prve lige Federacije BiH s obzirom da su njegove kvalitete svima veoma dobro poznate, ali ovaj 22 godišnjak nije se dugo zadržao u novom klubu.

Nakon manje od mjesec dana iz Iskre su odlučili raskinuti saradnju sa ovim nogometašem, a razlog je navodni incident koji je napravio na mjestu stanovanja, te prekršio klupsku disciplinu.

Vila je već napustio Iskru u koju je došao iz redova slovačkog tima Banska Bystrica, a nastupao je i za Igman, Bosnu Visoko, Jedinstvo, Zvijezdu Gradačac, Mladost Podgorica.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Bio je i juniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine, ali očigledno da je ponašanje van terena, spriječilo nekada velikog talenta bh. nogometa da opravda očekivanja mnogih stručnjaka koji su mu predviđali blistavu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi