Benjamin Lukomirak prvo pojačanje TOŠK-a
FOTO: Vlado Miček

Bivši član Veleža dolazi u Tešanj

Benjamin Lukomirak prvo pojačanje TOŠK-a

S. Mlaćo

Nakon sjajne sezone u Drugoj ligi FBiH grupa Centar i osvajanja šampionske titule, u NK TOŠK Tešanj počeli su pripremati za novu sezonu Prve lige Federacije BiH.

Svjesni su u Tešnju da ih čeka težak posao, ali vjeruju u svoje kvalitete. Prozivka nogometaša TOŠK-a za narednu sezonu zakazana je za 28. juni u 18 sati kada će se medijima obratiti i šef struke Igor Remetić.

Prezentovati će se i plan rada kluba u narednih 12 mjeseci, a Tešanjci su angažovali i prvo pojačanje za narednu sezonu. Radi se o 23-godišnjem defanzivcu Benjaminu Lukomiraku, koji je posljednju polusezonu proveo u češkom HFK Trebić.

Prije toga nastupao je za Radnik Hadžići, Igman Konjic, Branitelj, te Velež. Iako relativno mlad, u Prvoj ligi Federacije BiH do sada je upisao 70 nastupa, te će sigurno biti pravo pojačanje za tim Igora Remetića.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Lukomirak će u narednim danima i zvanično potpisati ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi