Benko dva, Dilaver jedan, vrh bez promjena

Napadač Sarajeva drži vrh

Benko dva, Dilaver jedan, vrh bez promjena

M. Šljivak

Leon Benko dva kola prije kraja vjerovatno je osigurao titulu najboljeg strijelca Premijer lige Bosne i Hercegovine.

S dva gola protiv Mladosti na Koševu (2:1), hrvatski napadač je stigao do brojke od 17. golova ove sezone i dva kola prije kraja ima šest golova više od Harisa Dilavera.

Upravo je Dilaver bio strijelac gola za Mladost, te se sjajni napadač ovog tima izdvojio na drugom mjestu sa 11 pogodaka ove sezone.

Wagner Santos Lago iz Širokog Brijega već dugo nije postigao gol i on je i dalje na 10 golova, dok su kao i u prethodnom kolu mirovali i strijelci sa po devet golova.

I dalje su tu Marko Obradović (Radnik), Mersudin Ahmetović i Zajko Zeba (Sloboda), Amer Bekić (Sarajevo) i Jasmin Mešanović (Zrinjski).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

IME I PREZIME TIM BROJ POGODAKA
Leon Benko FK Sarajevo 17
Haris Dilaver FK Mladost 11
Wagner Santos Lago NK Široki Brijeg 10

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi