Napadač Sarajeva optimističan

Benko: Lech je favorit, ali možemo napraviti iznenađenje

Izabranici Dženana Uščuplića danas su odradili posljednji trening na Jahorini, nakon čega će pripreme za meč sa poljskim Lechom nastaviti u Sloveniji. 

 Leon Benko smatra da Sarajevo može napraviti iznenađenje u drugom pretkolu Lige prvaka.

"Odradili smo trening, malo smo umorni, dosta teške su pripreme, ali moramo se svi dobro spremiti. Znamo šta nas čeka i želimo spremni dočekati protivnika koji je svima poznat. Lech je favorit, ali prvu utakmicu igramo na domaćem terenu i uz podršku naših navijača možemo napraviti iznenađenje", rekao je Benko na početku razgovora, te se osvrnuo na protekli odmor. 

"Ne bi škodilo da je više trajao, ali profesionalci smo i moramo se tome prilagoditi. To je dovoljno, svako je odradio regeneraciju odradio kako je najbolje znao. Svi momci su došli odmorni i sigurno da će dati svoj maksimum. To pokazuju i na svakom treningu."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sjajni napadač Sarajeva prokomentarisao je i šale svojih saigrača, koji se pitaju da li može kome pobjeći u šesnaestercu. 

"Nisam analizirao defanzivce Lecha. Meni je najbitnije da svoju glavu pripremim psihički za tu utakmicu. Ponizno ulazim u svaku utakmicu, dobacivanja me ne zanimaju i nije mi do toga stalo. Tog što je dobacivao pitajte da li sam na treningu pobjegao ili nisam", dodao je kroz šalu Benko. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije