Benko pogodio s penala, prekinut meč Sarajeva i Novog Pazara

Sarajevo slavilo, povreda Delača

Benko pogodio s penala, prekinut meč Sarajeva i Novog Pazara

M. Šljivak

Fudbaleri Sarajeva i Novog Pazara odigrali su danas u Mostaru prijateljski meč. Na kraju je zbog jake kiše meč prekinut nakon 15-ak minuta igre u drugom poluvremenu, pri rezultatu 1:0 za bordo tim.

Usprkos teškim uslovima bordo tim je odigrao dosta dobar meč. Igralo se dva puta po 40 minuta, a do vodstva je tim s Koševa stigao u 17. minuti kada je Leon Benko iskoristio penal za vodstvo od 1:0.

Imalo je Sarajevo još nekoliko šansi u prvom dijelu, ali se na odmor otišlo s minimalnih 1:0, ali je bh. prvak ostao bez Mateja Delača, koji se povrijedio u posljednjim trenucima prvog poluvremena.

Nakon 15-ak minuta igre u nastavku meč je zaustavljen. Jaka kiša je natjerala sudiju da prekine meč, pa je bordo tim stigao do pobjede.

Prijateljski meč:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo - Novi Pazar 1:0 (Benko 17'p)

Delač, Kadušić, Almir Bekić, Tatomirović, Barbarić, Rustemović, Radovac, Duljević, Okić, Velkoski, Benko.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.