Dijete tima sa Koševa nakon deset godina opet igra derbi

Berberović: Dok nisam zaigrao Sarajevo sam bodrio sa sjevera

Veliki 104. gradski derbi u nedjelju će na stadionu Grbavica u okviru 13. kola BHT Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrati Željezničar i Sarajevo. 

Nakon deset godina derbi će igrati i Džemal Berberović, fudbaler koji u redovima Sarajeva bez ikakve sumnje najbolje zna koliku težinu nosi nedjeljna utakmica. 

"U karijeri imam dosta odigranih derbija, dosta utakmica protiv Željezničara. Raduje me činjenica da sam se vratio i da ću nedjelju opet biti dio toga. Nadam se što boljem rezultatu i imam pravo da kažem da smo pokazali u posljednjim utakmicama i efikasnost i dobru igru i nadam se da ćemo to prenijeti i na Grbavicu i osvojiti veoma važna tri boda," riječi su Berberovića. 

"Kao 17-godišnjak sam igrao svoju prvu utakmicu na Grbavici i nije mi ostao u lijepom sjećanju, jer smo izgubili tu utakmicu. To sam davno ostavio iza sebe i okrenuo se svemu novome. Dugo godina bio sam vani, sada sam se vratio i nadam se da će biti pozitivno i da ćemo slaviti," kaže Berberović i dodaje: 

"U najljepšem sjećanju ostao mi je derbi kada smo slavili na Koševu 4:1, kada je trener bio Denijal Pirić. U prvoj smo minuti vodili 1:0 i odigrali fantastičnu utakmicu pred punim stadionom, faktički smo demolirali Željezničar," kaže Berberović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Džemal Berberović rodio se i odrastao u Sarajevu. Prošao je sve omladinske kategorije bordo kluba, a prije nego što je obukao bordo dres, svoj klub bodrio je sa tribina Koševa. 

"Sjećam se jednog derbija. Tada sam bio baš klinac i bio sam na sjeveru. Utakmica 3:1, mislim da je Ferhatović postigao dva gola, a Smječanin jedan. Na toj utakmici sam uživao i radovao se sa našim navijačima," kaže Berberović.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.