Iskusni fudbaler Sarajeva

Berberović: Najvažnije je ne primiti gol

Najiskusniji fudbaler FK Sarajevo govorio je na press konferenciji uoči utakmice protiv Borca u četvrtfinalu Kupa BiH.

"Mislim da smo se dobro pripremili i dobro radili pred ovaj meč. Vremenski uvjeti nam nisu išli na ruku, pa smo trenirali na umjetnoj travi. Nadam se da ćemo dobro nastaviti svoj nastup u najmasovnijem takmičenju i da ćemo s dobrom zalihom otići na revanš u Banja Luku", rekao je Džemal Berberović i dodao:

"Mislim da imamo dosta kvalitetnih igrača i ko god izađe na teren dat će svoj maksimum i odradit će svoj zadatak onako kako šef zamisli".

"Igramo tri utakmice u sedam dana, ali mislim da tome ne treba pridavati neku veliku pažnju. Imao sam prošle sezone protiv Ludogoreca u Bugarskoj istu situaciju. Naš kvalitet je u širini ekipe. Vidjeli ste u Gradačcu, onaj sastav niko nije očekivao pa smo dobili sa 3:0. Nadam se da ćemo nastaviti istim tempom i u ligi i u kupu".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Berberović priželjkuje da sa svojim saigračima osigura plasman u polufinale već u prvoj utakmici, ali ističe primarni cilj.

"Sutra igramo pred našom publikom i svi se nadamo da možemo riješiti sve u prvoj utakmici. Ali, što kaže šef, najvažnije je da ne primimo gol".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.