Berberović okončao karijeru, nastavlja raditi kao trener

Već dobio novi angažman u FK Sarajevo

Berberović okončao karijeru, nastavlja raditi kao trener

Džemal Berberović, 35-godišnji prvotimac FK Sarajevo, danas je zvanično okončao svoju fudbalsku karijeru. 

Bivši fudbaler Bayer Leverkusena i reprezentacije Bosne i Hercegovine je nakon 17 godina aktivnog igranja fudbala 'okačio kopačke o klin', ali se neće povući iz fudbala.

Berberović je već dobio novi angažman u FK Sarajevo, tačnije u Školi fudbala "Asim Ferhatović - Hase", gdje će raditi sa mladim selekcijama bordo kluba.

U svojoj igračkoj karijeri, Berberović je ukupno odigrao 201 utakmicu za Sarajevo, a svoj debi upisao je 1999. godine kada je nastupio protiv ekipe Đerzeleza. U dresu bordo kluba, Berberović je osvojio titulu prvaka BiH u sezoni 2014/15., te dva naslova osvajača Kupa u sezonama 2001/02 .i 2004/05. 

Osim za Sarajevo, Berberović je karijeri igrao za Bayer Leverkusen, VFL Osnabruck i MSV Duisburg u Njemačkoj, bugarski Litex Lovetch, Denizlispor u Turskoj, te ruski Kuban Krasnodar. U dresu „A“ reprezentaciju BiH odigrao je 33 utakmice.

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo su se zahvalili Džemalu Berberoviću na svemu što je uradio za ovaj klub, nazvavši ga jednim od najboljih fudbalera u poslijeratnoj historiji, te mu poželjeli sreću u daljem radu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi