Bešlija: Uvijek ću pamtiti gol Sarajevu na Koševu

Mirsad Bešlija za SportSport.ba pred derbi

Bešlija: Uvijek ću pamtiti gol Sarajevu na Koševu

M. Šljivak

Nekadašnji fudbaler Željezničara Mirsad Bešlija smatra da su šanse u velikom derbiju podjednake i da se pobjednik neće znati do zadnjeg sudijskog zvižduka.

"Derbi je uvijek derbi i pobjednik se nikad ne zna. Rekao bih da su šanse podjednake. Sarajevo je trenutno u uzlaznoj formi dolaskom Mehe Kodre i bilježe sve bolje rezultate. Međutim, mislim da Željo ima kvalitet da dođe do dobrog rezultata u derbiju", rekao je za SportSport.ba nekadašnji član Plavih Mirsad Bešlija.

Bešlija je postigao jedan od najljepših golova u derbijima, kojeg se i dan danas dobro sjeća.

"Pamtim posebno gol koji sam postigao u pobjedi od 3:0 na Koševu. To mi je bio drugi derbi i sasvim sigurno da taj pogodak nikada neću zaboraviti. Kasnije sam uspio postići gol i nakon povrede koju sam imao, ali mi je ovaj na Koševu poseban", ističe Bešlija.

Bešlija smatra i da Željo nije slučajno pri vrhu i da ga ne bi čudilo kada bi Plavi završili na vrhu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Mislim da Željezničar može do titule. Iako su svi govorili kako je Željo napravio smjenu generacija i da neće moći mnogo. Međutim, mladi igrači igraju sve bolje. Tu je i nekoliko iskusnih igrača koji kontrolišu sve iskustvom. Mislim da mogu biti na vrhu", rekao je na kraju razgovora za SportSport.ba Mirsad Bešlija.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.