Bevab: Nudili su nam novac da prodamo utakmicu

Igrači Olimpica napadnuti

Bevab: Nudili su nam novac da prodamo utakmicu

Novi skandal u bosanskohercegovačkom fudbalu izbio je na utakmici 7. kola Lige za opstanak BiH između NK Metalleghe BSI i FK Olimpic (1:1). 

Na meču odigranom jučer u Banjoj Luci od strane domaćina su napadani i konstantno vrijeđani igrači sarajevskog kluba, a kao jedan od razloga navodi se to da Olimpic nije želio Metallegheu - prodati utakmicu. 

Cijela situacija je eskalirala prilikom jednog auta za Olimpic koji je izveo Dino Bevab. Igrači s klupe na čelu sa trenerom Neretljakom su Bevabu uputili uvrede, psovke i prijetnje, a predstavnici domaćina su tvrdili kako je Olimpic prethodno pustio pobjedu Čeliku, kako bi na taj način Metalleghe bio izbačen iz lige. 

Da stvar bude gora, nekoliko dana prije utakmice dvojici igrača Olimpica je, navodno, nuđen novac da "završe" utakmicu, a za to, kako nam je rekao sam Bevab, postoji audiozapis kao dokaz. 

"Kada sam želio da izvedem aut, Mato Neretljak je uzeo loptu i nije dao da se izvede. Počeo je da vrijeđa, psuje, a nisu izostale ni optužbe kako smo Čeliku pustili utakmicu", kazao je Bevab za SportSport.ba i dodao: 

"Istina je jedan čovjek koji se predstavljao kao prijatelj Neretljaka kontaktirao dvojicu naših igrača i nudio novac da se pusti utakmica. To nije 'rekla-kazala'. Postoji i audiozapis i ljudi koji se u klubu bave s tim će se dalje pozabaviti oko toga. To će vjerovatno morati doći i do N/FSBiH, jer ovakve stvari se ne smiju više dešavati", istakao je ovaj defanzivac. 

Po samom završetku utakmice Neretljak se krenuo obračunati i sa golmanom gostiju Dejanom Bandovićem, ali zahvaljujući brzoj reakciji zaštitara spriječen je veći incident. Neretljak je na kraju zaradio isključenje. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi