Bevab se oporavio od teške povrede

Mladi defanzivac Zagreba blizu debija za prvi tim

Bevab se oporavio od teške povrede

Mladi lijevi bek Zagreba, Dino Bevab oporavio se od teške povrede koju je zadobio ljetos na pripremama sa prvim timom u Međugorju. Nakon oporavka priključen je treninzima prvog tima.

Naime, u julu ove godine Bevab je boravio u Međugorju na pripremama sa prvim timom Zagreba gdje se odlično snašao, no nažalost zadobio je tešku povredu. Slomio je fibulu i potrgao sve ligamente zgloba. Odmah nakon toga operisan je u bolnici Merkur.

Oporavak je trajao pet mjeseci, ali najbitnije je da je nekadašnji kapiten kadetske reprezentacije Bosne i Hercegovine nastavio ondje gdje je i stao. Naime, odmah nakon opravka priključen je treninzima prvog tima.

"Ovo je bio težak period za mene. Nadam se da neću više imati problema sa nogom i da ću dobre igre nastaviti u prvom timu", rekao je Bevab za SportSport.ba, te dodaje:

"Nadam se debiju u ovoj sezoni. To i svi u klubu očekuju od mene".

Zbog povrede 17-godišnji defanzivac Zagreba nije mogao nastupiti u kvalifikacijama za Evropsko juniorsko prvenstvo koje su se održale u Sarajevu, međutim pratio je svoje saigrače iz reprezentacije.

"Pratio sam kvalifikacije i žao mi je što se nismo kvalifikovali dalje. Mislim da je momcima falilo uigranosti. Premalo su vremena proveli zajedno. Kvalitete sigurno ima", dodao je za kraj razgovora Dino Bevab koji je proglašen za najperspektivnijeg fudbalera Kantona Sarajevo za 2006. godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.