Bez četvorice prvotimaca na Sarajevo

Veliki problemi za Alfreda Casimira

Bez četvorice prvotimaca na Sarajevo

Nikada, pa ni onda kada je Sarajevo osvajalo titule Jugoslavije i Bosne i Hercegovine, bordo tim nije bio u tolikoj mjeri favorit u duelima sa tuzlanskom Slobodom kao pred utakmicu 15. kola Premijer lige BiH.

 U prilog toj tvrdnji ide i podatak da Sarajevo ni sa Safetom Sušićem na čelu nikada nije osvojilo ni bod na Tušnju. 

Ipak, vremena su se promijenila, Sarajevo je posložilo izvaredan tim za domaće prilike, dok treneri Slobode, prethodno Denis Sadiković i trenutno Alfredo Casimiro, muku muče sa sastavom ekipe.

U utakmici sa Sarajevom trener crveno – crnih neće moći računati na dvojicu odranije povrijeđenih – Igora Radovanovića (najboljeg strijelca) i Mirhada Mehanovića (defanzivca), te još četvoricu koji su u Bijeljini u duelu sa Mladosti iz Velike Obarske zaradili treće žute ili crveni karton. 

Zbog „žutice“ odmaraju Adnan Šećerović, Adnan Salihović i Muhamed Mujić, dok će zbog dobijenog crvenog kartona odmarati Emilio Janković. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Odsustvo šestorice prvotimaca za svaki tim, a pogotovo za trenutnu momčad Slobode je nenadoknadiv gubitak. U subotu će se na Tušnju igrati derbi ma ko istrčao na travnjak, navijači će tražiti bespoštednu borbu u pobjedu, ali samo nepopravljivi optimisti, takvih je sve manje, nadaju se da će Sloboda u ovakvoj konstalaciji snaga izvući bod. O pobjedi niko ne razmišlja.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.