Bez golova na Grbavici uz dva isključenja

Željezničar - Zrinjski 0:0

Bez golova na Grbavici uz dva isključenja

E. Škorić

Željezničar i Zrinjski su na Grbavici odigrali prvi susret polufinala Kupa BiH, a nakon prvih 90 minuta nije bilo pobjednika, ali niti golova.

Od samog starta igrači obje ekipe su pokazali dosta borbenosti, a prvi su do prilike došli Plavi sa Grbavice. Smajić je centrirao sa desne strane, Svraka je šutirao glavom, ali je lopta otišla pravo u ruke Melhera.

Željo je svoje napade nastavio, a djelovalo je kako su najopasniji po gol mostarske ekipe bili Adilović i Smajić.

Zrinjski je u 20. minuti ozbiljno zaprijetio nakon što je Žuržinov poslao sjajnu loptu za Muminovića koji izbija sam pred Antolovića. Ipak, odlični golman Željezničara je 'pročitao' Muminovića te je uspio doći do lopte.

Detalj koji je obilježio susret desio se u 30. minuti. Bekrić je laktom udario Gligorova, a glavni sudac ovog susreta mu je pokazao crveni karton i put u svlačionicu. Gligorov je teren nakon toga napustio, a umjesto njega je na teren istrčao Marković.

Nedugo nakon toga se otišlo i na odmor.

U nastavku susreta nije se dugo čekalo na prve prilike. Smajić je izveo slobodan udarac sa lijeve strane, Kerla je sjajno skočio, ali je lopta ipak završila iznad gola. Zaprijetio je i Zrinjski preko Matije Poredskog, ali je Antolović bio siguran.

U 70. minuti susreta, snage na terenu su se izjednačile. Graovac je dobio drugi žuti karton te je ranije morao pod tuš.

Samo tri minute kasnije Zrinjski je imao sjajnu priliku. Stojkić se ubacio iz drugog plana, ali Antolović brani. U samom finišu susreta, Mostarci su mogli do pobjede. Poredski je, nakon što sudija po slobodnoj procjeni nije svirao penal za Zrinjki, imao stopostotnu šansu, ali sa nekih sedam metara umjesto mreže pogađa stativu.

Ime finaliste Kupa BiH iz ovog duela ćemo ipak saznati nakon utakmice u Mostaru koja je na rasporedu trećeg aprila.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.