Bez golova u duelu juniora Sarajeva i Željezničara

Premijer liga za juniore

Bez golova u duelu juniora Sarajeva i Željezničara

O. Lekić

Juniori vječitih rivala, Sarajeva i Željezničara, podijelili su bodove u susretu 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Derbi susret 11. kola, pa i cijelog prvenstva, na pomoćnom terenu stadiona Koševo odigrali su juniori Sarajeva i Željezničara (0:0).

Duel juniora dva najveća bosanskohercegovačka kluba privukao je ogromnu pažnju, pa su se na tribinama mogla vidjeti mnogobrojna poznata bh. fudbalska lica.

U prvom dijelu nije bilo mnogo uzbuđenja, a gosti s Grbavice su imali nešto više od igre, no na odmor se otišlo s početnih 0:0. Početkom drugog dijela Sarajevo je bilo nešto dominantnije, no bolju igru Bordo momci nisu uspjeli krunisati pogotkom.

Nakon toga gosti su nešto bolji, a najbolju priliku na susretu imao je Mujagić, ali iz dobre situacije nije uspio savladati Trifkovića.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

Na kraju je ostalo 0:0, što je možda i najrealniji ishod ovog susreta, a ovaj rezultat svakako najviše odgovoara Zrinjskom koji je savladao Vitez (2:0) i trenutno je uz susret više prvi na tabeli sa 27 bodova.

Premijer liga za juniore, 2. kolo:
Sarajevo - Željezničar 0:0
SARAJEVO: Trifković, Đurić, Vazda, Avdić, Osmanović, Herić, Rastoder, Mujakić, Blagojević, Čataković, Škrijelj.
ŽELJEZNIČAR: Ćutahija, Osmanković, Palić, Ajkunić, Mujagić, Ćubara, Duraković, Ragipović, Šehić, Alešević, Hajdarević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.