Bez pobjednika u duelu Čelika i Željezničara

Bez pobjednika u duelu Čelika i Željezničara

E. Škorić

Čelik i Željezničar odmjerili su snage u Zenici u posljednjem susretu 30. kola Premijer lige. Na kraju je rezultat glasio 1:1.

Nije bilo uzbuđenja u prvih sedam minuta. Hećo je dobro zaprijetio u devetoj minuti, no s 20-ak metara pucao je preko gostujućeg gola. 

Ubrzo sjajna šansa za Plave, no Kokotov udarac glavom s pet metara odlazi pored gola. Hećo je u novoj šansi u 14. minuti, ali ostaje 0:0.

Mogao je Beganović da dovede goste u vodstvo u 22. minuti, ali je glavom s nekoliko metara pucao ravno u Adilovića.

Kokot u 30. minuti puca iskosa s desne strane, no stativa je saveznik Zeničana. Željo je poveo u 32. minuti, a strijelac je bio Beganović.

Nije dugo trajalo slavlje gostiju, budući da je Zec u 35. minuti uspio da poravna na 1:1. Bajić je imao veliku šansu u 41. minuti, ali mu je milimetar nedostajao da pospremio loptu u domaću mrežu.

U nastavku nije bilo promjena, a i da su kojim slučajem gosti došli do gola, ne bi im to bilo dovoljno za slavlje pošto je Sarajevo slavilo protiv Slobode na Koševu.

Čelik - Željezničar 1:1 (Zec 35/ Beganović 32)

Čelik: Adilović, Gojković, Karić, Bajraktarević, Kojić, Popović, Bureković, Pezer, Hećo, Jusić, Zec. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar: Antolović, Kvesić, Kosorić, Bajić, Đelmić, Čolić, Hadžiahmetović, D. Sadiković, Bogdanović, Kokot, Beganović.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.